Kluyveromyces marxianus SY15 derivative 2 (SY15-1-43)

General Information

Types of microorganismsYeast
Strain numberTMR002093
Strain nameKluyveromyces marxianus SY15 derivative 2 (SY15-1-43)
Genotype
Other Culture Collection No.NITE P-03285
Shipping asMicro tube or agar plate
Biosafety Level1
RestrictionConclusion of MTA is required
Condition of utilizationApproval of utilization
Plant Quarantine No.None
Animal Quarantine No.None
Source of Isolation
Locality of Source
Country of Origin
Accepted Date20241204
Isolated Year
Deposited Year2024
History

Growth Condition

Rehydration Fluid (composition)YPD medium (2%(w/v) peptone, 1%(w/v) yeast extract, 2% (w/v) glucose)
Medium (composition)YAYC medium (0.17%(w/v)Yeast Nitrogen Base (amino acid-free), 0.08%(w/v)Ammonium Sulfate, 0.5% (w/v)Yeast Extract, 3% (w/v) Cellobiose )
Culture conditionGrowth temperature - 37℃, Shaking speed - 160 rpm
Oxygen RelationshipFacultative anaerobic

Seqences Information

Accession No.
Biosample ID
Bioprogect ID

Additional Information

ApplicationsCellobiose-adapted strain of K. marxianus DMKU3-1042
Mating Type
References doi.org/10.3390/fuels3020015

PDF

▲Return to Culture Collection DB Top

Kluyveromyces marxianus SY15 derivative 2 (SY15-1-43)

一般事項

微生物の種類酵母
機関番号TMR002093
菌株名Kluyveromyces marxianus SY15 derivative 2 (SY15-1-43)
遺伝子型
他機関番号NITE P-03285
分譲標品形態凍結チューブまたはシャーレ
バイオセーフティレベル(BSL)1
分譲制限生物遺伝資源の分譲と使用に関する同意書が必要
寄託者による利用条件利用の承諾
植物防疫所輸入許可番号と輸入検疫有害菌輸出国なし
動物防疫所輸入許可番号なし
分離源
分離地
原産国または原産地域
菌株を受け入れた年20241204
菌株が分離された年
菌株が寄託された年2024
来歴

生育条件

復元液の組成YPD medium (2%(w/v) Peptone, 1%(w/v) Yeast extract, 2% (w/v) Glucose)
培養用培地の組成YAYC medium (0.17%(w/v)Yeast Nitrogen Base (amino acid-free), 0.08%(w/v)Ammonium Sulfate, 0.5% (w/v)Yeast Extract, 3% (w/v) Cellobiose )
生育条件生育温度: 37℃、振盪速度: 160 rpm
酸素要求性Facultative anaerobic

配列等情報

国際塩基配列データーベース(INSD)の登録番号
実験データ取得に使われたサンプルID(データベース登録)
研究プロジェクトとプロジェクト由来データのID

追加情報

特徴セロビオース発酵
登録菌株の利用法や生産する物質名K. marxianus DMKU3-1042のセロビオース発酵適応変異株
交配型
参考文献doi番号(タイトル) doi.org/10.3390/fuels3020015

PDF

▲カルチャーコレクションDBトップへ戻る